STICHTING HERDENKING OORLOGSSLACHTOFFERS BEEK

Al  bezoekers op deze site

MENU
Home
Auschwitz en wij
geen naam meer
tranen niet genoeg

Rondwandeling
U kunt de brochure met de wandeling langs de Beekse oorlogsmonumenten hier downloaden. Om de benodigde Acrobat reader te verkrijgen (gratis) klikt u hier

Contact

De Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek is te bereiken via de email (klik hier) of per post. Het postadres is:
SHOB
Heirstraat 57
6191 JS  BEEK

 


 
geen naam meer

Het thema van 2006 (landelijk) is Vrijheid maak je met elkaar. Het thema in Beek is dit jaar Wij hadden geen naam meer!

Door middel van cijfers maken wij de balans op. Bij die aardbeving waren veertigduizend slachtoffers te betreuren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zes miljoen joden vermoord. In IndiŽ overleefden elfduizend militairen de gevechten of de krijgsgevangenschap niet, en 2534 sneuvelden er tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. De oorlogen kostten aan vier miljoen IndonesiŽrs het leven.

Cijfers zeggen veel. Als alle veertig miljoen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog elkaar de hand zouden kunnen geven zouden ze samen met gemak een kring kunnen vormen om de hele planeet aarde heen Maar mensen zijn geen cijfers. Veertig miljoen slachtoffers waren veertig miljoen levende en individuele mensen. Elk had zijn zorgen en zijn vreugde, zijn haat en zijn liefde. Ieder had zijn toekomstverwachting, zijn geheimen en zijn lievelingseten. De tien miljoen kinderen hielden van knikkeren, van het buurmeisje, of van pannenkoek met slagroom. Of had een hekel aan spruitjes. Alle veertig miljoen mensen had een naam.

4 Mei blijft actueel. Wij herdenken de doden: degenen die vergeefs wachtten op hulp, en degenen die hun hulpverlening moesten bekopen met de dood. 

 

Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek © 2005-2009

 

 

 

Thema landelijk 

Solidariteit


Thema Beek '08
De Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek organiseert jaarlijks de dodenherdenking in Beek. Dit gebeurt aan de hand van een thema. In 2008 is het thema in Beek:

Tranen zijn niet genoeg.